Refinans
Enkel sammenligning av refinansiering.

Refinansiering av kredittkort

Kredittkortgjeld kan være en kilde til økonomisk stress og bekymring for mange mennesker. Høye renter og ubetalte regninger kan føre til en uendelig gjeldsspiral som kan virke umulig å komme seg ut av. Heldigvis er det en løsning som kan hjelpe deg med å bryte ut av denne sirkelen.

Hva er refinansiering av kredittkort?

Refinansiering av kredittkort er en prosess der du tar opp ett nytt låneprodukt som vanligvis har en lavere effektiv rente. Dette gjør det lettere å håndtere gjelden din ved å redusere de månedlige renteutgiftene. Det finnes forskjellige måter å refinansiere kredittkortgjeld på, og noen av de vanligste inkluderer:

 1. Kredittkort med lavere rente: Du kan søke om et nytt kredittkort med en lavere rente enn dine eksisterende kredittkort og deretter overføre gjelden din til det nye kortet.
 2. Lån hos en låneaktør: Du kan ta opp ett nytt lån med en lavere effektiv rente enn kredittkortene dine for å innfri kredittkortgjelden. Låneaktøren vil som oftes da be deg gi informasjon om hvilken gjeld du ønsker å refinansiere for og kunne direkte innfri gjelden din.
 3. Innbaking i huslånet: Hvis du eier en bolig kan du vurdere å ta opp et større huslån, hvor du bruker verdien av hjemmet ditt som sikkerhet for å få en lavere rente. Aktørene som tilbyr dette har gjerne en høyere rente enn en vanlig bank, vær derfor obs på at du får den laveste effektive renten tilgjengelig. Søker du via Okida eller Zensum kan du innhente flere tilbud om refinansiering av kredittkort med huslån som sikkerhet. Du kan da sammenligne rentene tilbudt og velge den mest økonomiske renten, som da som oftest er den lavest effektive renten på det nye lånet.

Hvorfor er det lurt å refinansiere kredittkortgjeld?

 1. Redusert rentekostnad: En av de mest åpenbare fordelene med refinansiering av kredittkort er at du kan redusere rentekostnadene betydelig. Kredittkort har ofte høye rentesatser, som kan nå opp til 20% eller mer. Ved å refinansiere til et lån eller et kredittkort med lavere rente, kan du spare penger på renteutgifter.
 2. Én enkel betaling: Istedenfor å håndtere flere kredittkort med forskjellige forfallsdatoer og minimumsbetalinger, kan du samle gjelden din til en enkelt månedlig betaling. Dette gjør økonomistyringen enklere og mer oversiktlig.
 3. Fast nedbetalingsplan: Med refinansiering kan du ofte få en fast nedbetalingsplan, noe som gir deg en klar vei til å bli gjeldsfri. Dette kan bidra til å redusere stresset og bekymringene knyttet til gjeld.
 4. Forbedret kredittscore: Å refinansiere kredittkortgjeld kan også ha en positiv innvirkning på kredittscoren din. Når du betaler av gjelden din mer effektivt og unngår høye renter, viser du ansvarlig økonomisk atferd, noe som kan forbedre kredittscoren din over tid.
 5. Redusert risiko for gjeldsspiral: Kredittkortgjeld har en tendens til å akkumulere raskt på grunn av høye renter og minimumsbetalinger som knapt dekker rentekostnadene. Refinansiering hjelper deg med å bryte denne onde sirkelen ved å gi deg bedre vilkår for å betale ned gjelden raskere.

Hva du bør vurdere før du refinansierer kredittkortgjeld:

 • Kredittverdighet: Din kredittscore spiller en stor rolle i hvor gunstige tilbud du kan få. En god kredittscore kan gi deg tilgang til lavere renter og bedre lånevilkår.
 • Lånevilkår: Vær nøye med å forstå vilkårene for refinansieringslånet eller kredittkortet du vurderer. Sjekk rentesatsen, eventuelle gebyrer og betingelsene for nedbetaling.
 • Betalingsevne: Sørg for at du har en plan for å betale ned den nye gjelden din. Det er viktig å unngå å havne i gjeldsproblemer igjen.
 • Disiplin: Refinansiering er ikke en unnskyldning for å fortsette å bruke kredittkortene dine ukontrollert. Det krever disiplin og ansvarlighet for å unngå å ende opp med mer gjeld.

Refinansiering av kredittkortgjeld kan være en klok økonomisk beslutning for de som ønsker å komme seg ut av gjeldsfellen og ta kontroll over sin økonomiske fremtid. Det gir deg muligheten til å senke renteutgiftene, forenkle gjeldshåndteringen og forbedre kredittscoren din. Men som med alle økonomiske beslutninger, er det viktig å nøye vurdere alternativene dine, lage en plan og forplikte deg til å opprettholde sunn økonomisk atferd for å oppnå suksess med refinansiering.

Refinans
Enkel sammenligning av refinansiering.
Vi sammenligner kun finans- og kredittselskaper som er lisensiert og regulert av Finanstilsynet.
Refinans.no © 2023